Fransa’da Siyasi Sarsıntı: Macron’dan Erken Seçim Kararı

Fransa’da Siyasi Sarsıntı: Macron’dan Erken Seçim Kararı

Fransa’da Siyasi Sarsıntı: Macron’dan Erken Seçim Kararı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-

Fransa’da Siyasi Sarsıntı: Macron‘dan Erken Seçim Kararı

Macron, erken seçim kararı aldı - DÜNYA - Bursa Duysun

Macron’un Çıkışı: Fransa’da Erken Seçim Heyecanı Başladı

Fransa siyasetinde heyecanlı bir döneme giriliyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aşırı sağın yükselişiyle sallanan ülkesinde, parlamentoyu feshederek erken seçim kararı aldı. Bu hamle, Fransa’da yeni bir siyasi dönemin başlangıcını işaret ederken, seçim heyecanı tüm ülkeyi sarmış durumda.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron Meclis'i feshederek erken seçim çağrısı  yaptı - Son Dakika Haberler Milliyet

“Hiçbir şey olmamış gibi davranamam”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağ partilerin oy oranlarının artmasını göz önünde bulundurarak Fransa Ulusal Meclisi’ni feshettiğini açıkladı. Macron, AP seçimlerindeki mağlubiyetin ardından Fransa’nın 30 Haziran’da ilk tur, 7 Temmuz’da ise ikinci tur için erken seçime gideceğini belirtti. Lider Macron, aşırı sağın oy oranlarına dikkat çekerek, “Bu nedenle bugünün sonunda hiçbir şey olmamış gibi davranamam.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Meclis'i feshederek erken seçim kararı aldı -  Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

AP seçimlerinin sonuçları, Brüksel’deki AP Genel Kurul salonunda açıklandı. Almanya, Hollanda, Avusturya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden gelen verilere göre, Almanya’da Hristiyan demokratları bir araya getiren Avrupa Halk Partisi (EPP) 30, Yeşiller/Avrupa Özgür İttifakı 16, Sosyalistler ve Demokratlar (S&D) 14, Avrupa’yı Yenile (RE) 8, Sol 4 ve AP’de henüz bir gruba dahil olmayan partiler ise 19 milletvekili kazandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.