Premier Lig’de Yeni VAR Düzenlemesi: Gelecek Sezonda da Uygulanacak

Premier Lig’de Yeni VAR Düzenlemesi: Gelecek Sezonda da Uygulanacak

Premier Lig’de Yeni VAR Düzenlemesi: Gelecek Sezonda da Uygulanacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-

Premier Lig‘de Yeni VAR Düzenlemesi: Gelecek Sezon Uygulanacak

SON DAKİKA: Premier Lig'den VAR kararı! Önümüzdeki sezon...

İngiltere Premier Lig’de son dönemde tartışmalara yol açan ve pek çok stadyumda taraftarların tepkisine neden olan VAR sistemi hakkında yeni bir karar alındı. Ligdeki kulüpler, VAR sisteminin sürdürülmesi yönünde oy kullandı. Böylece, VAR uygulaması Premier Lig’de gelecek sezon da devam edecek.

PREMİER LİG’İN RESMİ SİTESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Premier Lig’in resmi sayfasında yayınlanan açıklamaya göre, “Premier Lig kulüpleri bugün yaptıkları oylamada VAR’ın Premier Lig’de uygulanmasına devam edilmesi yönünde oy kullandı. VAR daha doğru kararlar verirken, oyunun ve taraftarların yararı için iyileştirmeler yapılması gerektiği kabul edildi. Yıllık Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan kapsamlı tartışmaların bir parçası olarak PGMOL, Premier Lig ve kulüplerin hepsinin sistemin ve itibarının iyileştirilmesinde önemli rolleri olduğu kabul edildi.” ifadeleri yer aldı.

6 MADDEDE AÇIKLANDI

1-) Daha fazla tutarlılık ve oyunun akışında daha az kesinti sağlamak için VAR müdahalesi için yüksek bir eşiğin korunması.
2) Öncelikle yarı otomatik ofsayt teknolojisinin devreye sokulması ve VAR müdahalesi için yüksek eşiğin korunması yoluyla oyundaki gecikmelerin azaltılması.
3) Gecikmelerin azaltılması, VAR sonrası karar değişikliğinden sonra hakemlerin stadyum içi anonsları ve mümkün olan yerlerde tüm VAR müdahalelerini içerecek şekilde büyük ekran tekrarlarının geliştirilmesi yoluyla taraftar deneyiminin iyileştirilmesi.
4) Doğruluğu korurken sürecin hızına vurgu yapmak da dahil olmak üzere tutarlılığı artırmak için daha sağlam bir VAR eğitiminin uygulanması konusunda PGMOL ile birlikte çalışmak.
5) Premier League Match Centre’dan ve Match Officials Mic’d Up gibi yayın programları aracılığıyla genişletilmiş iletişim de dahil olmak üzere VAR konusunda şeffaflığın ve iletişimin artırılması.
6) VAR’ın oyundaki rolünü katılımcılar ve taraftarlar için daha da netleştirmeyi amaçlayan bir taraftar ve paydaş VAR iletişim kampanyasının yürütülmesi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.