Dışişleri Bakanı Fidan, İspanya Yolcusu

Dışişleri Bakanı Fidan, İspanya Yolcusu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.05.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanı Fidan, İspanya Yolcusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya’nın Filistin Devleti’ni tanıma kararı vesilesiyle ilettiği davet çerçevesinde İspanya’yı ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bakanımız, İspanya’nın Filistin Devleti’ni tanıma kararı vesilesiyle ilettiği davet çerçevesinde, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu üyeleriyle birlikte 29 Mayıs tarihinde Madrid’i ziyaret edecektir. Görüşmelerde, Gazze’de ateşkesin sağlanmasına ve iki devletli çözüm temelinde Filistin Devleti’nin daha fazla ülke tarafından tanınmasına yönelik çabalar ele alınacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Bu ziyaret sırasında, Bakan Fidan’ın İspanyol mevkidaşı ve diğer yetkililerle yapacağı görüşmelerde, Filistin meselesine dair uluslararası çabaların güçlendirilmesi ve Gazze’de kalıcı bir ateşkesin sağlanması konularının ele alınması bekleniyor. Ayrıca, Filistin Devleti’nin tanınmasına yönelik daha fazla ülkenin desteğinin sağlanması amacıyla ortak çalışmalar yürütülmesi planlanıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.