1 Mayıs Olayları: 27 Şüpheli Daha Tutuklandı

1 Mayıs Olayları: 27 Şüpheli Daha Tutuklandı

1 Mayıs Olayları: 27 Şüpheli Daha Tutuklandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.05.2024
A+
A-

İstanbul’da 1 Mayıs Olayları: 27 Şüpheli Daha Tutuklandı

İstanbul’un Saraçhane Meydanı’nda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde polislere taş ve sopayla saldırdıkları belirlenen 27 şüpheli daha tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, saldırganlar gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade veren zanlılar, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Hakimlik, tüm şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.

**Daha Önce 49 Şüpheli Tutuklanmıştı**

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na ilerlemeye çalışıp polislere saldıran 217 şüpheliden 38’i daha önce tutuklanmıştı. 5 Mayıs’ta gözaltına alınan 12 şüpheliden 11’i de tutuklanmıştı. Polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda, 1 Mayıs’ta polislere saldırdıkları belirlenen 39 zanlı hakkında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “kamu görevlisine mukavemet” suçlarından gözaltı kararı verilmiş ve bunlardan 27’si yakalanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Yetkililer, bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.