Kolombiya’dan BM’ye ‘Filistin’ teklifi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Filistin’in tam bağımsız bir devlet olarak tanınması için Birleşmiş Milletlere (BM) teklif sunacaklarını duyurdu.

Kolombiya’dan BM’ye ‘Filistin’ teklifi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.11.2023
A+
A-

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, X’teki hesabından, İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesi saldırısında ölen kişilerin görüntülerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Petro, paylaşımında, “(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne başlattığı katliam. Kolombiya, Filistin’in tam bağımsız devlet olarak tanınması için BM’ye öneri sunacak. Kolombiya, Gazze’de ateşkes talebine karşı oy kullanan veya çekimser kalan üretici ülkelerden silah satın almayacak. Demokratik ve ilerici ülkeler, barbarlığın dünyada yayılmasının önlenmesi için ve uluslararası insani hukukun korunması için mücadele etmelidir” ifadelerini kullandı.

DAYANIŞMA KONSERİ

Petro, ülkesinde Filistin halkı ile dayanışma konseri düzenlenmesi için çağrıda bulundu.

Petro, sosyal medya hesabı X’ten, Şili’de Filistin halkı için organize edilen konser görüntülerini paylaşarak, “Bu, Şili’de Filistin halkı için yapılan dayanışma konseridir. Bunu Kolombiya’da kim organize edebilir?” ifadesini kullandı.

Gazze’de hayatını kaybeden BM çalışanlarına işaret eden Petro, “Netanyahu’nun Gazze’deki bombalamalarında 100’den fazla BM çalışanı öldürüldü. Kolombiya, herkesin ailesiyle dayanışma içerisinde olduğunu ifade ediyor” paylaşımında bulundu.

Şili’nin kuzeyinde, 27 Ekim’de düzenlenen Filistin halkıyla dayanışma konserine binlerce kişi katılmış ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı kınanmıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.