Cumhuriyet’in gündeme getirdiği doğa yıkımına onay verildi: Koya otel dikecekler

Beş futbol sahası büyüklüğündeki alanda başlayacak çalışmalar sonucunda bölgeye toplamda 108 odalı 13 blok inşa edilecek.

Cumhuriyet’in gündeme getirdiği doğa yıkımına onay verildi: Koya otel dikecekler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.10.2023
A+
A-

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Muğla Bodrum’da doğayı ve bölgenin düzenini düşünmeden yapılan projeler hız kesmeden devam ediyor. İlçe susuzlukla boğuşurken uzmanlar altyapının nüfus artışını kaldırmayacağını da dile getiriyor. Buna karşın her geçen gün projeler teker teker onaylanıyor. Cumhuriyet mayıs ayında muhalefetin 5’li çete olarak adlandırdığı iş insanlarından Mehmet Cengiz’in de proje yürüttüğü Cennet Koyu’na yakın bir yerde gerçekleştirilmek istenen otel projesini gündeme getirmişti. 

13 BLOKTAN OLUŞACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sisteminde yer alan bilgiye göre, Cennet Koyu manzaralı 82 milyon 640 bin TL değerindeki otel projesi onaylandı. Bununla birlikte 32 bin 620 metrekarelik yani yaklaşık 5 futbol sahası büyüklüğündeki alanda toplamda 108 odalı 13 blok inşa edilecek. Aynı zamanda proje alanı ve yakın çevresinde de ormanlık alanlar bulunuyor. 

Cumhuriyet’in gündeme getirdiği doğa yıkımına onay verildi: Koya otel dikecekler

“Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Alan” ilan edilen Cennet Koyu’ndaki 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi’nden satın alan Cengiz Holding, otel çalışmalarına başladı. Yapılan tüm itirazlara karşın projeye Aralık 2022’de “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verildi. Bunun ardından şirket alana geçici inşaat kampı kurarak turizm tesisi inşaatına başladı. Ancak turizm sezonu nedeniyle çalışmalara ara verildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.