Yurttaş harcamayı kesti

NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan Hane gelirini yönetmek için ilk üç sırada alınan aksiyonların ‘gereksiz harcamaları kesmek’, ‘belirli bir bütçeye bağlı kalmak’ ve ‘en düşük fiyatlı ürünü almak’ şeklinde dedi.

Yurttaş harcamayı kesti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-

GLOBAL bilgi hizmetleri şirketi NielsenlQ, Türkiye’de, sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) perakendesine dair araştırmasını yayınladı. Ekonomik koşulların, kısıtlı hane gelirlerini yönetmek için tüketicileri önlem almaya sevk ettiğini paylaşan NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan, hane gelirini yönetmek için ilk üç sırada alınan aksiyonların “gereksiz harcamaları kesmek”, “belirli bir bütçeye bağlı kalmak” ve “en düşük fiyatlı ürünü almak” şeklinde olduğunu söyledi. 

Yurttaş harcamayı kesti

Harcamaları yönetmek başlığında alışverişçilerin ev dışı tüketimi azalttıklarını vurgulayan Erdoğan, özellikle “Ev dışında yemek, ev dışı  eğlence, giyim ve dışarıdan yemek siparişi”nde tüketicilerin daha az harcama eğiliminde olduklarına dikkat çekti. Buna karşılık taze gıda, et ve süt ürünlerinde daha fazla harcama eğilimi olduğunu ve ev içi tüketime yöneldiğini vurguladı. 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.