İsrail, çatışmaların 6. gününde Gazze’ye aralıksız saldırı düzenledi

Hamas’ın 7 Ekim sabahı İsrail’e saldırı düzenledi. Ortadoğu’da yükselen tansiyonun 6. gününde Gazze, karanlığa gömülürken aynı zamanda da yoğun İsrail saldırısına maruz kaldı.

İsrail, çatışmaların 6. gününde Gazze’ye aralıksız saldırı düzenledi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.10.2023
A+
A-

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın saldırıya geçmesiyle İsrail-Filistin arasındaki gerilim son seviye çıktı. Elektriğe erişimin son bulduğu Gazze’de, gece boyunca İsrail saldırısı yaşandı. Abluka altındaki Gazze Şeridi’nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının 1300’e, yaralı sayısının da 3 bin 300’e ulaştığı bildirildi. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar nedeniyle 338 bin 934 Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı.

11. 56 | 1 TÜRK ÖLDÜ, 1 TÜRK KAYIP

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar, 6’ncı gününde şiddetlenerek devam ederken İsrail Büyükelçiliği, 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, 1 Türk vatandaşından da haber alınamadığı bildirildi. 

İsrail Hükümeti Basın Ofisi’nden bilgi aktaran İsrail Büyükelçiliği’nin açıklamasında, “Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırıda bir Türk vatandaşı hayatını kaybetmiş, bir Türk vatandaşından da haber alınamamaktadır” denildi. 

Büyükelçiliğin aktardığı bilgi, henüz Türkiye tarafından teyit edilmedi.

11.00 | “KİMSE BİZE AHLAK DERSİ VERMEYECEK”

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, X platformundan paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı: 

“Gazze’ye insani yardım mı? Kaçırılan İsrailliler evlerine dönene kadar hiçbir elektrik düğmesi açılmayacak, hiçbir su musluğu açılmayacak ve hiçbir yakıt kamyonu girmeyecek. İnsancıllık için insancıllık. Ve kimse bize ahlak dersi vermeyecek”

10.20 | ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ANTONY BLİNKEN, İSRAİIL’DE

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, üst düzey İsrailli yetkililerle görüşmek üzere İsrail’e indi.

Blinken, İsrail’e giden uçağa binmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada “Çok basit ve net bir mesajla gidiyorum… ABD, İsrail’in arkasındadır” dedi.

07.37 | GAZZE’DE 338 BİN KİŞİ YERİNDEN OLDU

İsrail, Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdürürken, Birleşmiş Milletler 338 bin kişinin bölgede yerinden olduğunu duyurdu. 

Gazzelilerin bölgeden çıkabilmesi için bir güvenli geçiş alanı sağlanması çarpıları sürüyor. 

07.30 | BİDEN ‘GÖRDÜM’ DEDİ, BEYAZ SARAY YALANLADI

ABD Başkanı Joe Biden, geçen saatlerde Hamas’ın saldırılarına atıfta bulunarak “kafası kesilmiş çocuk fotoğrafları” gördüğünü söylemişti. 

BBC’ye açıklamada bulunan bir Beyaz Saray yetkilisi bu iddiaları yalanladı. 

Biden’ın böyle bir fotoğraf görmediğini belirten yetkili, “İsrail’den gelen haberlere atıfta bulunuyordu” dedi. 

06.15 | “Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz”

Yedioth Aharonoth gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanı Arbel, dün Başbakan Binyamin Netanyahu’ya yazdığı mektubunda, saldırılarda yaralanan Hamaslıların devlet hastanelerinde tedavilerinin durdurulması emrini verdiğini açıkladı. Mektubunda, “Sağlık sistemi bu zor zamanlarda İsrail askerlerinin tedavisine ve gelecek olana hazırlıklı olmaya odaklanmalıdır” diyen Arbel, kendi rehberliği altındaki kamu sağlığı sisteminin, Hamaslıları tedavi etmeyeceğini duyurdu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.