Erdoğan’dan Mehmet Şimşek’e ‘ayar’: Ters düştüğü Nihat Zeybekci’yi atadı!

AKP’nin yeni MYK’sında 18 kişiden 14’ü görevine devam etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile arası iyi olmadığı iddia edilen eski bakan Nihat Zeybekci, Ekonomi İşleri Başkanı oldu. Erdoğan’ın ‘Zeybekçi’ hamlesi hakkında Gazeteci Barış Soydan, Çok farklı seçenekler varken Zeybekcinin seçilmesi çok açık bir mesaj. Şimşek’e sonuç alması için tazyik (baskı) dedi.

Erdoğan’dan Mehmet Şimşek’e ‘ayar’: Ters düştüğü Nihat Zeybekci’yi atadı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

AKP’nin yeni MKYK’sı belli oldu. Ekonomi İşleri Başkanlığı’na Nurettin Canikli’nin yerine Nihat Zeybekci atandı.

Nihat Zeybekci ve Mehmet Şimşek arasında enflasyon sepeti konusunda geçmişte tartışma yaşanmıştı. İkili arasındaki “sepet polemiği” kamuoyunda gündem olmuştu. Bu nedenle Erdoğan’ın Nihat Zeybekçi’yi tercih etmesi ilgi çekti.

Gazeteci Barış Soydan‘ın sosyal medyadan Zeybekci ve Şimşek’in polemiklerine dikkat çekerek,”Çok farklı seçenekler varken Zeybekcinin seçilmesi çok açık bir mesaj. Şimşek’e sonuç alması için tazyik.

Zeybekci düşük profilli yönetici mi olacak, yoksa etkin bir yönetici ve açıklamalar yapacak mı, en kritik nokta da bu.” paylaşımında bulundu.

 

3.
Çok farklı seçenekler varken Zeybekcinin seçilmesi çok açık bir mesaj. Şimşek’e sonuç alması için tazyik.

Zeybekci düşük profilli yönetici mi olacak, yoksa etkin bir yönetici ve açıklamalar yapacak mı, en kritik nokta da bu.

SON

— Barış Soydan (@barissoydan) October 8, 2023
MERKEZ BANKASI KRİZİ

2015 yılında dönemin maliye bakanı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le yine dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci arasında Merkez Bankası çatlağı yaşandı.

Şimşek Merkez Bankası Kanunu’nun değişemeyeceğini ifade ederken. Zeybekci ise kanunun değişmesinin ‘tartışılabilir’ olduğunu söylemişti.

ENFLASYON SEPETİ TARTIŞMASI NEYDİ?

Yüksek enflasyonu düşürmek için 2016 yılında enflasyon sepetinde gıdanın ağırlığını değiştirmek istenmesi ise yine dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile dönemin ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i karşı karşıya getirmişti.

Zeybekci’nin enflasyon sepetinde gıda ürünlerinin payının indirileceğini açıklamasının ardından Şimşek, “TÜFE sepetindeki ağırlıklar hanehalkı anketleri ile belirlenir. Bir müdahale sözkonusu değildir, asla olmayacaktır” dedi.

ENFLASYON SEPETİ NEDİR?

Vatandaşın satın aldığı temel mal ve hizmetler enflasyon sepetini oluşturuyor. Sepetteki ürün gruplarında oluşan değişimler aylık ve dolayısıyla yıllık enflasyona yansıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.