Mete Atatüre kimdir, kaç yaşında, nereli? Mete Atatüre’nin çalışmaları neler?

Bilim insanı Prof. Dr. Mete Atatüre, Cambridge Üniversitesi fizik bölümü olarak bilinen ‘Cavendish Laboratuvarı’nın 16’ncı başkanı oldu. Bu gelişmenin ardından Mete Atatüre’nin kim olduğu merak edilfi. Peki, Mete Atatüre kimdir, kaç yaşında, nereli? Mete Atatüre’nin çalışmaları neler?

Mete Atatüre kimdir, kaç yaşında, nereli? Mete Atatüre’nin çalışmaları neler?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Thomas Young Madalyası sahibi ve Cavendish Laboratuvarı’nın 16’ncı başkanı olan Mete Atatüre‘nin hayatı araştırılıyor. Peki, Mete Atatüre kimdir, kaç yaşında, nereli? Mete Atatüre’nin çalışmaları neler?

METE ATATÜRE KİMDİR?

Mete Atatüre,1975’te Kayseri’de doğdu. 1996’da Bilkent Üniversitesi fizik bölümünden mezun oldu. Doktora çalışmaları için Boston Üniversitesi’nin Kuantum Görüntüleme Laboratuvarı’na dahil oldu. 2002’de doktora sonrası araştırmacı olarak İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nde bulundu. 2007’den beri Cambridge Üniversitesi’nde kurduğu araştırma grubuyla beraber kuantum fiziği ve geleceğin teknolojileri üzerine çalıştı.

Atatüre, kuantum teknolojilerinde yaratarak yarı iletkenler ve elmastaki kuantum optik fenomenlerine öncü katkılarından dolayı 2020 Thomas Young Madalyası ve Ödülü’nü kazandı.

METE ATATÜRE KİMİN OĞLU?

Mete Atatüre, emekli general ve uluslararası ilişkiler hocası Prof. Dr. Süha Atatüre’nin oğludur. 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.