Akdeniz’in En Büyük Lojistik Fuarı 11 Eylül’de Başlıyor

Akdeniz’in En Büyük Lojistik Fuarı 11 Eylül’de Başlıyor

Akdeniz’in En Büyük Lojistik Fuarı 11 Eylül’de Başlıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

Akdeniz’in En Büyük Lojistik Fuarı 11 Eylül’de Başlıyor

İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Logistech – Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, sektördeki tüm paydaşları İzmir’de bir araya getirecek. Akdeniz bölgesinin en büyük lojistik buluşma noktası olan Logistech Fuarı, 11 Eylül’de Fuar İzmir’de kapılarını açacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İZFAŞ tarafından gerçekleştirilecek olan Logistech Fuarı, 11-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’in A ve B hollerinde konuklarını ağırlayacak. Geçen yıla göre %50 büyüyen fuar, lojistik sektörünün tüm tedarik ve ihtiyaç zincirini bir araya getirerek kapsamlı bir deneyim sunacak. 2023 yılında, dünya genelinden 34 ülkeden 1.172 yabancı ve 33 ilden 16.016 yerli ziyaretçi olmak üzere toplam 17.188 kişi fuarı ziyaret etmişti.

Akdeniz’in en büyük lojistik fuarı 11 Eylül'de kapılarını açıyor

Küresel ve Yerel Ekonomiye Katkı

Küresel lojistik pazarının 2032 yılına kadar yaklaşık 18,23 trilyon ABD Dolarına ulaşması beklenirken, Türkiye’nin lojistik sektörü de büyümeye devam ediyor. Türkiye, 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ile dünya lojistik ihracatında %2,5 payla 11’inci sırada yer alıyor. Ayrıca, hizmet ihracatında 40 milyar dolarlık paya sahip. Dünya Bankası’nın lojistik performans endeksi sıralamasında Türkiye, 2018’de 47’nci sıradayken, 2023 yılında 38’inci sıraya yükseldi ve 2028’de 25’inci sırayı hedefliyor.

İzmir Ekonomisine Katkı ve Sektör Buluşması

Fuar, İzmir ve Ege Bölgesi’nin lojistik performansını artırmayı ve hem ülke hem de şehir ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor. İzmir’in coğrafi konumu ve tarihi geçmişi, onu doğal bir lojistik merkezi haline getiriyor. Fuarın oluşturduğu sinerji ile İzmir’in bu konumunun güçlendirilmesi hedefleniyor. Yerli ve yabancı birçok kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, iki ayrı holde gerçekleştirilecek ve lojistik ihtiyaçlarına çözüm arayan ithalat ve ihracat yapan firmalar, lojistik tedarik zincirindeki servis sağlayıcılar, kamu yöneticileri, uluslararası operasyonlarda bulunan acenteler tarafından ziyaret edilecek.

Logistech Fuarı 11 Eylül'de açılıyor - Foçalı Haber

Etkinlikler ve Paneller

Fuar boyunca, sektörün önde gelen isimlerinin katılacağı paneller ve etkinlikler düzenlenecek. Fuarın ilk gününde, önemli oda ve dernek başkanlarının katılımıyla bir “Başkanlar Paneli” yapılacak. Ayrıca, lojistikle ilgili çeşitli konuları ele alan oturumlar gerçekleştirilecek. İş geliştirme konsepti çerçevesinde, yerli ve yabancı ziyaretçiler ile katılımcıların katılacağı etkinlikler de planlanmış durumda.

Logistech Fuarı, T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), KOSGEB, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İMEAK İzmir Deniz Ticaret Odası, Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), UTİKAD, UND, TÜRKLİM, DTD, DND, DEFMED, AND, LOJİDER ve GAİD gibi destekçilerin katkılarıyla düzenlenecek.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.